е едва на първа инстанция. Това каза за Plovdiv24.bg директорът

...
</TD
> е едва на първа инстанция. Това каза за Plovdiv24.bg директорът
Коментари Харесай

Шефът на МВР Пловдив: Решението за връщането на началника на РУ Стамболийски е едва на първа инстанция

 е едвам на първа инстанция. Това сподели за Plovdiv24.bg шефът на ОДМВР Пловдив старши комисар във връзка връщането на Ангел Керпиев на длъжност  от съда.

" Решението не е дефинитивно. Освен това, при сходни случаи си има процедура, съгласно която, в случай че на обещано място към този момент има непрекъснато назначен човек, той не може да бъде преместен. На спечелилия делото се предлага друга сходна служба, само че той не може да заеме към този момент заетата служба, разясни Чергов с ангажимента, че приказва по принцип и не желае да взима отношение по съответните проблеми. 

Припомняме, че  Административният съд в Пловдив анулира заповедта на министъра на Министерство на вътрешните работи за " уволняване “ и преустановяване на служебното правно отношение на основен инспектор Ангел Керпиев, шеф на Районно ръководство – Стамболийски при ОДМВР – Пловдив. 

Кирпиев бе дисциплинарно осъден и уволнен по отношение на организацията на работата на районно управление (на МВР) Стамболийски в интервала 22.07.2023г. – 26.07.2023г.. Майката на убития в Цалапица Димитър Малинов подала заявление за изчеването му, само че в ръководството не подхванали нужните издирвателни ограничения. Според нея, синът и е можело да бъде избавен, в случай че се е работило съответно и в точния момент.

Поради бездействието на районно управление (на МВР) Стамболийски, на 24.07.2023г., лицето Бизюлев, за което майката на изчезналия дала пояснения пред служителите на реда, че е търсел сина й, с цел да го бие, напуснал гладко страната. Ранггел Бизюрев сега е единственият обвинен за убийството.

Съдът регистрира, че началника на районно управление (на МВР) Стамболийски е бил в болничен в този ден и от описаната в заповедта му за уволняване фактическа конюнктура и последователност на събитията не може да се направи извод за осъществено от него тежко дисциплинарно нарушаване. 

Решението на първоинстанционния съд може да бъде обжалвало пред Върховен административен съд, което най-вероятно е направено.

По подразбиране следва да се направи изводът и за другия върнат от съда полицейски началник -.

Върховният административен съд дефинитивно анулира уволнението на някогашния началник на полицията в Пловдив.

От ноември 2023 година някогашният шеф на полицията е назначен като помощник-ректор на Медицинския университет в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР